Supă de varză kale cu vită

Ciuperci umplute pe pat de legume
28 august 2020
complexitate usor

DIFICULTATE

INGREDIENTE: (pentru 10 porții)

- 300 - 400 g carne slabă de vită

- 2 morcovi medii

- 1 pătrunjel

- 1 rădăcină țelină

- 2 tije de țelină Apio

- 500 g varză kale

- foi de dafin

- cimbru proaspăt

- sare și piper

cum preparam supa de vita cu kale
MOD DE PREPARARE:

1. Se taie carnea cubulete și se pune la fiert împreună cu foile de dafin și o crenguță de cimbru proaspăt.

2. Între timp se dau pe răzătoarea mare morcovii și pătrunjelul iar țelina rădăcină și Apio se taie mărunt în cuburi.

3. Se spală bine varza kale și se taie fâșii.

4. După aproximativ o oră după ce a fiert carnea, se adaugă rădăcinoasele și se mai lasă la foc mic 30 de minute. Acum se poate potrivi de sare și piper.

5. Se adaugă și varza Kale și se mai lasă 20 de minute până se înmoaie și varza.

CÂTEVA MENȚIUNI:

  • Este o supă extrem de simplă, ușoară și bună pentru o digestie mai greoaie deoarece carnea și legumele sunt fierte bine și nu conțin mulți carbohidrați.
  • În loc de varza kale se poate folosi și varză normală, însă varza kale are un gust deosebit și mult mai multă clorofilă.
  • Se poate folosi la fierbere și o ceapă mică însă pentru o dietă săracă în FODMAP ceapa nu este recomandată.