Beneficiile uimitoare ale verzei

Brioșe fără gluten cu mere și scorțișoară
14 august 2020
Cele mai bune 5 trucuri la începutul dietei AIP
20 august 2020

Ce bine că o găsim pe tot parcursul anului și ne putem bucura de beneficiile ei oricând. Varza are multe întrebuințări pe foarte multe planuri și a fost folosită și în leacuri băbești. Ce îmi place foarte mult la medicina naturistă sau funcțională e faptul că era folosită de bunicii nostrii cu mult înainte să inventăm termenul de medicină funcțională. Ei știau multe principii care azi ne sunt de mare ajutor și pe deasupra sunt la îndemăna oricui.

Beneficiile verzei

Cu toți știm că varza și sucul de varză este anticancerigen dar ea mai are multe daruri de oferit.

  1. Susține digestia și sănătatea tractului digestiv.

Sucul de varză proaspăt sau salatele de varză ajută la vindecarea peretelui intestinal. Petecește sau îmbracă pur și simplu cicatricile cauzate de gastrite sau ulcere. Este atât de puternic încât reface pereții intestinului gros. Conține Glutamină, ceea ce o face uimitoare împotriva ulcerului și a intestinului permeabil.

Varza trebuie consumată zilnic, proaspătă. Nu gătiți varza decât foarte puțin pentru a nu-și pierde din proprietăți.

  1. Detoxifiant

Sucul de varză, din cauza conținutului de fibre vă crește motilitatea ceea ce este unu lucru bun în detoxifierea organismului. Ficatul, cel mai important organ ce susține filtrarea toxinelor, va primii o sursă mare de nutrienți din varză. Sucul de varză deobicei nu balonează și este bine tolerat, în caz contrar, nu bea sucul dimineața pe stomacul gol ci încearcă mai degrabă să bei sucul pe post de gustare între mese.

  1. Cataplasma cu frunze de varză

Ei bine cu toții cred că am auzit de acest remediu. Frunzele de varză bine bătute și frământate pentru a scoate sucul din ele, se aplică pe încheieturi sau zone inflamate. Este un remediu excelent în puseele durerose de artrită sau chiar luxații sau entorse. De fiecare dată când am un episod dureros și mă mai supără un genunche sau o gleznă, aplic cu încredere cataplasma de varză care îmi ia durerea cu aproape instant.

Folosiți varza cu încredere în fiecare zi pentru rezultate maxime. E un remediu simplu și la îndemâna oricui.